Nyhedsbrev
Dosis dispensering

Medicin pakket og klar til brug

Er du i langvarig behandling med den samme slags medicin? 

Får du mange tabletter hver dag måske på forskellige tidspunkter?

- Så kan dosispakning være en lettelse for dig.

 

For at få den bedste virkning af din medicin, er det vigitgt, at den tages i de mængder og på de tidspunkter, lægen har anvist. Dette opnås let ved at apoteket pakker din medicin for dig.

 

Poserne erstatter din faste medicin (tabletter/kapsler). Du skal altså ikke længere have medicinskabet fyldt med pilleglas. Til gengæld modtager du hver 14. dag en frisk rulle med små poser fra apoteket. Rullen kan du afhente på apoteket eller apoteksudsalget et par dage før, den skal bruges. Rullen kan også sendes til dig eller det plejehjem du er tilknyttet. 

 

Medicinen pakkes i hygiejniske engangsposer og er klar til brug. Indholdet i hver dosispakke er den medicin, der skal indtages til et bestemt tidspunkt, for eksempel morgenmedicinen, middagsmedicinen, aftensmedicinen og medicin til natten.

 

Hver dosispakke er forsynet med dit navn samt tidspunkt og den dato, du skal tage indholdet. På hver dosispakke er også angivet, hvilken medicin dosispakken indeholder.

 

Dosispakkernes bagside er gennemsigtige, så du kan se, hvordan medicinen ser ud. Dosispakning er en nem og bekvem måde at tage din medicin på. Og som du kan være helt tryg ved.

 

Hvad koster det at få dosispakket medicin?

Der er et gebyr forbundet med at få dosispakket medicin. Dette gebyr falder ind under medicintilskuddet, hvis dosispakningen er lægeordineret og mindst et lægemiddel er tilskudsberettiget. Apoteket sikrer ved dosispakning at der altid betales den billigste stykpris for medicinen. For 7 ud af 10 borgere er det billigere med dosispakket medicin end almindeligt pakket medicin, da der dosispakkes af den billigste medicin i de største pakninger. Herved opnås en lavere stykpris end den der kan opnås med almindeligt pakket medicin.

 

Vejledende tabel for din månedlige udgift til pakning i af medicin i dosispakker:
(Din læge har ordineret dosispakning. Pakningen indeholder tilskudsberettiget medicin. Medicinens pris er ikke indregnet.)


Eksempel:

 

Du bruger årligt medicin for

(medicinpris før tilskud) :

 

Har ikke medicinkort:

Har medicinkort med 85% tilskud:

890 kr

64 kr pr. måned

9,50 kr pr. måned

1450 kr

49 kr pr. måned

7,50 kr pr. måned

3130 kr

36 kr pr. måned

5,50 kr pr. måned

Kronisk syge (over 15577 kr)

0 kr pr. måned

0 kr pr. måned

 

Opdateret 20090105

 

Hvor lang tid går der, før jeg kan modtage min første rulle dosispakket medicin?

Dosispakningen foregår normalt senest 7 dage før første pose i rullen skal anvendes. 
Horsens Søndergades Apotek leverer dosispakninger tirsdage i hver uge, hvor man begynder på dosisrullen om torsdagen. Afhængigt af dit valg af dag og tidspunktet for din henvendelse kan der gå fra 8 – 14 dage inden første pose er klar.

 

Medicinændringer

Hvis medicinen ændres midt i en dosisperiode pakker apoteket ny medicin, og den gamle medicin, som højst svarer til 14 dages forbrug, skal destrueres. Ved ændringer i medicinen udleveres et nyt doseringskort.

 

Vil du vide mere

Vil du vide mere om dosispakket medicin er du altid velkommen til at henvende dig til personalet på Søndergades Apotek eller egen læge. Du kan også læse mere her.

 

Brochuren kan også hentes på apoteket

 

Dine oplysninger